Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Συνέδριο για το Δίκαιο της Θάλασσας



Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον όσο και επίκαιρο συνέδριο με εξέχουσες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού και πολιτικού κόσμου, πραγματοποιείται την Τρίτη 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Ερμής» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ακαδημίας 7, Αθήνα) με ώρα έναρξης 2 μμ.

Θέμα του «Δίκαιο της Θάλασσας και Μεσογειακός χώρος: Γεωπολιτική διάσταση και επιμέρους νομικές πτυχές». Συνδιοργανωτές ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO), o Τομέας Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το συνέδριο γίνεται με την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών  και  αποτελείται από τρεις συνεδρίες, στις οποίες θα αναλυθούν και θα συζητηθούν τα θέματα «Γεωπολιτική διάσταση και επίλυση των διαφορών», «Γεωπολιτική διάσταση και επιμέρους νομικές πτυχές» και «Πολιτικές διαστάσεις του Δικαίου της Θάλασσας στην Ανατολική Μεσόγειο».
Κάτω από τους τίτλους αυτούς υπάρχει μια σωρεία επίκαιρων και περίπλοκων ζητημάτων όπως η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), οι ενεργειακές εγκαταστάσεις στη θάλασσα, οι ζώνες προστασίας περιβάλλοντος και αλιείας, ο έλεγχος στα διαπλέοντα ξένα πλοία, η έρευνα και διάσωση, το θέμα των μεταναστών κ.ά. για τα οποία η έγκυρη επιστημονική προσέγγιση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ