Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Δικαστική Μεσολάβηση και τη Διαμεσολάβηση σε Αστικές και Εμπορικές υποθέσεις του Ν. 3898/2010



Προσκαλείστε να παραστείτε στην ημερίδα που συνδιοργανώνουν το Πρωτοδικείο Τρικάλων και ο Δικηγορικό Σύλλογος Τρικάλων την 13η Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Σάββατο και ώρα 09:30 στο
Επιμελητήριο Τρικάλων (οδός  Ελ. Βενιζέλου 1) για τη Δικαστική Μεσολάβηση και τη Διαμεσολάβηση σε Αστικές και Εμπορικές υποθέσεις του Ν. 3898/2010.
Η Πρόεδρος Πρωτοδικών Τρικάλων                          Ο Πρόεδρος του Δικ. Συλλόγου Τρικάλων



(κλικ στην εικόνα)

6 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα και με μεγάλη προσέλευση,αλλά τα ερωτήματα και οι διαφωνίες παραμένουν.Λέχθηκε ότι η υπαγωγή στη διαμεσολάβηση θα επιφέρει επιτάχυνση. Πως θα την επιφέρει ακριβώς; Αντιθέτως θα καθυστερεί ακόμα πιο πολυ την έγερση της αγωγής. Πως θα συμβιβασεις μια απατημενη σύζυγο που θέλει 1500 ευρω διατροφή για ένα παιδί απο τον άνεργο σύζυγο της; Και για λόγους εκδίκησης θέλει αποκλεισμό επικοινωνίας; Πως θα συμβιβασεις κτηματολογικές διαφορες μονομελούς που δεν τακτοποιούνται εντός των κτηματολογιων ; Δηλαδή θα λες: δώσε μωρε μισό μέτρο εσυ και μισό ό άλλος κ καθαρίσατε; Τι νόημα εχει να μπορεί η διάδικος να μιλήσει για το ότι την απάτησε ο σύζυγος αφού δεν την ακουει δικονομικά ο δικαστής και πολυ καλα κάνει γιατί δεν ειναι ψυχολόγος της; Πως θα λυθούν με διαμεσολάβηση τα τροχαία; Όταν οι ασφαλιστικές δεν δίνουν χωρίς αγωγή ουτε μικροποσα των 200 ευρω; Γελάω και μόνο αν σκεφτώ τους δικηγορους του ΕΚ αν το ακούσουν. Που ως δημόσιο δεν δίνει μια χωρίς αγωγή. Ειδικά για αυτο θεσπισαν υποχρεωτικό στάδιο εγγραφης προδικασίας, με ποινή απαράδεκτου συζήτησης της αγωγής κ περιορισμού ευθύνης!!!! Πως θα παει κάποιος στον διαμεσολαβητη αν εχει οφειλές απο τιμολόγια απο ΟΤΑ και ΝΠΙΔ οταν τα ίδια λένε : Κάντε αγωγή! Δεν εγκρίνει χωρίς άποφαση το Υπουργειο τέτοια εντάλματα. Η θα συμβιβάζει λέγοντας: αυτο το τιμολόγιο άστο μωρε. Ας σου πληρώσει το αλλο. Πως θα συμβιβασεις αποζημιώσεις απο οτι είδους ποινικά; θα λες έλα μωρε δεν στεναχωρέθηκες κ τόσο που σκοτώθηκε ο άντρας σου απο μανιακο... κόψε κάτι. >>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >>>Η επιτάχυνση γίνεται με λίγα και απλά:Μεγάλα σύγχρονα δικαστήρια με πολλά ακροατήρια.Πολλοί δικαστές με ισάριθμους γραμματείς.Κατάργηση όλων των ενσήμων υγείας, μεγαροσημων δικ ενσήμων παραβόλων κλπ. κατάργηση καθε αναβολής πλην σεισμού κλπ.Μικρά πινακια κ πολλά bonus παραγωγικότητας των δικαστών. Τυπικά σκεπτικα στο Ειρηνοδικειο και Πρωτοδικείο. Μικρά στα Εφετεία. Δεν τα διαβάζει κανείς. Κατάργηση του Πολυμελούς. Δεν έχει καμία υπόθεση πια. Οτι παει εκει να το δικάζει ο πρόεδρος πρωτοδικών και τις εφέσεις Ειρηνοδικείου. Δεν τα ξέρει καλύτερα ο πάρεδρος πρωτοδικης εισηγητής πολυμελους απο τον ειρηνοδικη 40 ετών υπηρεσίας. Κατάργηση των εκφωνησεων στα πολιτικά εφετεία και διοικητικά. Τέλος στις αναβολές για κανένα λόγο πλην του παραπάνω . Κατάθεση προτάσεων και σχετικών ένα μήνα πριν. Ο δικαστής θα διαβάζει τις δικογραφίες απο πριν και θα εξετάζει μόνο αυτός μάρτυρες. Οι δικηγόροι με χρονόμετρο απο 5 λεπτά κ οτι δεν ρωτήθηκε απο τον καθε μάρτυρα. Βασικός στους δίκαστες με bonus αμα βγάζουν ένα αριθμό αποφάσεων κ πάνω. Δεν μπορεί να παίρνει τα ίδια ο πρωτόδικης με μια απόφαση καθε μήνα με αυτον που βγάζει 5 την εβδομαδα. Προφάσεις του τύπου εχω παιδιά και οικογένεια δεν είναι σοβαρες. Να κάτσεις στο σπιτι σου αμα δεν μπορείς και να μην κανείς τον δικαστή. Η πάρε άνευ αποδοχών κ έλα ξανά οταν μπορέσεις. Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές που δεν βγάζουν το πινάκιο. Και στον εισαγγελέα που το έφτιαξε στα ποινικά και έβαλε στο τριμελές 3 ανθρωποκτονίες απο αμέλεια γιατί θα αναβληθούν μωρε εντάξει. Η δεν θα γίνουν λόγω ωραρίου. Στην πράξη σήμερα οι πρωτόδικες δικάζουν τις 20 πρώτες( επιταγές ΙΚΑ κλπ πολεοδομικές απο μια ώρα την καθεμιά για να μην μπουν στις χοντρές ουσίας).Πλήρης διασύνδεση των δικαστών με τα computers. Ολα με Mail. Καθαρά και χωρίς courier.Ουτε σχέδια ουτε τίποτα.
    Ποινές στους δικαστές που δεν δημοσιεύουν τις τυπικά απαράδεκτες και ερήμην τακτικές ομολογημένες πέρα απο διμηνο.
    Αποποινικοποίηση των αδικημάτων τύπου καθυστέρηση οφειλών ταμείων ΔΟΥ κλπ. Αυτοί επιβάλλουν τα πρόστιμα αυτοί ας φροντίσουν για την είσπραξη τους. Κράτος ειναι.
    Εντατικοποίηση της μη σύνταξης κατηγορητήριων απο εισαγγελείς. Μόνο οτι προκύπτει με μεγάλη βεβαιότητα απο ήδη προσκομισθέντα έγγραφα ένορκες κλπ. Τέλος στην προκαταρκτική για τα κατ έγκληση κ οτι άλλο πεταμένο.
    Σε όλα τα δικαστήρια αψίδες για τις βόμβες.
    αυτόματες ρήτρες στρεψοδικιας απο τους δικαστές σε όλα τα ασκοπως ασκηθεντα ένδικα βοηθήματα. Η έστω τεράστιες δικαστικές δαπάνες σε αυτά και ειδικά στις εφέσεις.
    Δικηγόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαστίγωμα στην πλατεία των Δικαστηρίων με ζωντανή σύνδεση με τον ΣΚΑΙ.
      Αποφάσεις-Διατακτικό σε χαρτοπετσέτες εντός 24 ωρών από τη συζήτηση.
      Οι μάρτυρες να κάθονται με το ένα πόδι μπροστά στον Δικαστή.
      Επίδομα χρονοπετάγματος στους Δικαστές που βγάζουν τις φασόν αποφάσεις.
      Πειθαρχικός έλεγχος στους δικηγόρους που λένε τέτοιες ανοησίες.

      Διαγραφή
    2. Είπαμε να λέμε και καμία ανοησία αλλά τόσες μαζεμένες ...

      Διαγραφή
    3. Άτολμες οι προτάσεις του συναδέλφου της 16 Δεκεμβρίου...
      Το σωστό είναι να επανιδρύσουμε την Ιερά Εξέταση.
      Πρόκειται για σύστημα παλαιό (άρα δοκιμασμένο στη πράξη), ταχύτατο (τα ένδικα μέσα ασκούνται στην άλλη ζωή), ανέξοδο (δεν υπάρχει ανάγκη για εμάς τους δικηγόρους), με ευέλικτη σύνθεση (αρκεί και ένας), η διαδικασία είναι ελεύθερη από το βάρος τήρησης του δικονομικού τύπου (όσοι έχουν δει την ταινία Τα φαντάσματα του Γκόγια με αντιλαμβάνονται) και η απόφαση είναι απαλλαγμένη από τη βάσανο της αιτιολογίας (η δικανική κρίση θεμελιώνεται στη θεία επιφοίτηση) και η είσπραξη των δικαστικών δαπανών γίνεται άμεσα με δήμευση της περιουσίας του ηττημένου/καταδίκου και ο ιεροεξεταστής παίρνει ως μπόνους ποσοστό από τη περιουσία του ενόχου.
      Άλλος Δικηγόρος

      Χρόνια πολλά !

      Διαγραφή
  3. Πώς θα πείσεις τον οφειλέτη σε οικονομική δυσχέρεια να πάει στη διαμεσολάβηση και να κλείσει τη διαφορά απλά και γρήγορα; Να καταλήξει σε μια συμφωνία εντός μηνός και μετά να πληρώσει τι; Ποια διατροφή, αποζημίωση, σφραγισμένη επιταγή κ.λπ. Μόνον όταν "φοβάται" ότι διαφορετικά θα βγει πολύ σύντομα μια απόφαση του δικαστηρίου που θα αποδίδει στον καθένα ό,τι δικαιούται. Τότε θα προτιμήσει μια λύση πιο ελεγχόμενη-υπό τύπον διαμεσολάβησης κλπ.
    Αν έχει κατά νου ότι μπορεί να αργήσει τρία-τέσσερα χρόνια η τελεσιδικία, φυσικά και θα πει "κάνε αγωγή και βλέπουμε". Ως τότε, αν είναι επιχείρηση, μπορεί και να έχει κλείσει, πτωχεύσει κ.λπ. Δεν είναι ανάγκη να έχεις απέναντί σου τον πιο κακοπροαίρετο για να σκεφθεί κάπως έτσι.
    Φοβάμαι ότι η διαμεσολάβηση δύσκολα θα οδηγήσει σε αποσυμφόρηση των δικαστηρίων και επιτάχυνση των δικών. Μάλλον πρώτα πρέπει να επιτύχουμε την επιτάχυνση των δικών χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα. Μετά οι διάδικοι θα προτιμήσουν τη διαμεσολάβηση από την τακτική δικαιοσύνη. Δύσκολα τα πράγματα δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ