Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

ΔΕΕ: Μετάδοση μέσω διαδικτύου συζητήσεων, της δημοσίευσης αποφάσεων και προτάσεων των γενικών εισαγγελέων

 


Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΥΠΟΥ αριθ. 63/22

Λουξεμβούργο, 26 Απριλίου 2022

 

 

Μετάδοση μέσω διαδικτύου streaming») επ’ ακροατηρίου συζητήσεων, της δημοσίευσης αποφάσεων και της ανάγνωσης προτάσεων των γενικών εισαγγελέων του Δικαστηρίου

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης του κοινού στο δικαιοδοτικό του έργο, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παρέχει από τις 26 Απριλίου δυνατότητα παρακολούθησης των δημοσίων συνεδριάσεων μέσω διαδικτύου.

Η δημοσίευση των αποφάσεων του Δικαστηρίου και η ανάγνωση των προτάσεων των γενικών εισαγγελέων θα μεταδίδονται απευθείας μέσω του διαδικτυακού τόπου του Δικαστηρίου. Η μετάδοση, η οποία προς το παρόν αφορά μόνον τις υποθέσεις που εκδικάζονται από το τμήμα μείζονος συνθέσεως, θα αρχίζει από την έναρξη της δημόσιας συνεδρίασης, σύμφωνα με το πρόγραμμα συνεδριάσεων.

Η μετάδοση των επ’ ακροατηρίου συζητήσεων σε υποθέσεις που έχουν ανατεθεί στο τμήμα μείζονος συνθέσεως του Δικαστηρίου θα πραγματοποιείται καταρχήν ετεροχρονισμένα (πιλοτικά για 6 μήνες), και συγκεκριμένα από τις 14:30 της ίδιας ημέρας (για τις συνεδριάσεις που διεξάγονται το πρωί) ή την επομένη από τις 09:30 (για τις συνεδριάσεις που συνεχίζονται το απόγευμα), χωρίς ωστόσο να υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης σε μεταγενέστερο χρόνο.

Η μετάδοση των δημοσίων συνεδριάσεων γίνεται κατά τρόπον ώστε οι πολίτες να μπορούν να τις παρακολουθήσουν υπό συνθήκες φυσικής παρουσίας. Για τον λόγο αυτό, παρέχεται ταυτόχρονη διερμηνεία των συζητήσεων στις γλώσσες που είναι απαραίτητες για την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης.

Ανεπίσημο έγγραφο προοριζόμενο για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το οποίο δεν δεσμεύει το Δικαστήριο. Επικοινωνία: Estella Cigna-Αγγελίδη @ (+352) 4303 2582

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ