Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021

ΕνΔΕ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ (σχετικα με τα οικοπεδα στις Ροβιες)

 

            

 

 

      ΕΝΩΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
         ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 213 2156114 –  FAX 210 88 41 529
Τ.Κ. 101. 71 – e- mail: endikeis@otenet.gr

 

                                                                                                          Αθήνα, 12-02-2021

                                                                                                          Αρ. Πρωτ.:45

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

(σχετικά με τα οικόπεδα στις Ροβιές)

 

Μετά τη συγκρότηση του νέου ΔΣ της Ένωσης και τον ορισμό μας ως μελών της Επιτροπής για τα οικόπεδα στις Ροβιές ενημερωθήκαμε εγγράφως από τον πολιτικό μηχανικό που έχει αναλάβει από την αρχή τις διαδικασίες πολεοδόμησης των ανωτέρω εκτάσεων, ότι ως προς την μικρότερη έκταση των 107,8 στρεμμάτων, υπάρχει σε ισχύ Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), ο δε φάκελος της Πολεοδομικής Μελέτης έχει διαβιβαστεί από τις αρχές του 2020 στο ΣτΕ για γνωμοδότηση, προκειμένου να εκδοθεί στη συνέχεια ΠΔ έγκρισης της Πολεοδομικής Μελέτης. Αντίθετα, ως προς την μεγάλη έκταση των 274 στρεμμάτων δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία, διότι έληξε η ισχύς της ΑΕΠΟ. Προτάθηκε από τον μηχανικό η εκπόνηση νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έγκριση αυτής με έκδοση νέας ΑΕΠΟ, με αυστηρότερες προδιαγραφές και εξειδικευμένες μελέτες για την υλοποίησή της (μελέτη επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων – βιολογικός καθαρισμός), κατόπιν προηγούμενης γνωμοδότησης από διάφορους φορείς για τις ενότητες που τους αφορούν (Γεωργίας, Πολιτισμού, Υγείας, Άμυνας, Δήμος, Περιφέρεια, Περιφερειακό Συμβούλιο κλπ). Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να ολοκληρωθούν ως την 08-08-21, χρόνο λήξης της βεβαίωσης καταλληλότητας.

Προ του κινδύνου να παρέλθει άπρακτη η ανωτέρω προθεσμία, λαμβανομένης υπόψη της πολυπλοκότητας της διαδικασίας και της εμπλοκής διάφορων φορέων, των οποίων δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η θετική και έγκαιρη γνωμοδότηση, κρίναμε απαραίτητη την ανάθεση του φακέλου σε νομικό με ειδικές γνώσεις, προκειμένου να ελεγχθούν συνολικά οι διαδικασίες που έχουν ως τώρα πραγματοποιηθεί, καθώς και η ισχύς των σχετικών διοικητικών πράξεων, ώστε να υποβληθεί έγκαιρα και ολοκληρωμένα ο φάκελος στο ΣτΕ. Έτσι έχουμε ήδη δώσει σχετική εντολή σε δικηγόρο, ο οποίος σε συνεργασία με τον μηχανικό απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την εξεύρεση λύσης σχετικά με την λήξη της ισχύος της ΑΕΠΟ, θέμα το οποίο επείγει.

Περαιτέρω έχουμε την άποψη ότι η Ένωση δεν νομιμοποιείται στη διενέργεια των διαδικασιών που πρόκειται να επακολουθήσουν και  θα πρέπει, κατόπιν ενημέρωσης και σύγκλησης συνέλευσης των συνιδιοκτητών των παραπάνω εκτάσεων, να ξεκινήσει η διαδικασία σύστασης σωματείου, για την εκπροσώπησή τους και την εποπτεία του συνόλου των διαδικασιών.

 

Τα Μέλη της Επιτροπής

                                               

Ιωάννα Ξυλιά, Πρόεδρος Πρωτοδικών, Υπεύθυνη Διαχείρισης Οικονομικών Ε.Δ.Ε.       

Μιχάλης Τσέφας, Πρωτοδίκης, Αν. Υπεύθυνος Διαχείρισης Οικονομικών Ε.Δ.Ε.

 

ΠΗΓΗ: ΕνΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"