Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

ΕνΔΕ: Αποφάσεις του ΔΣ της 6ης Φεβρουαρίου 2021



 

 

                      ΕΝΩΣΗ                                                          

   ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                               

        ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

          ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210

 ΤΗΛ: 213 2156114 -  FAX 210 88 41 529

                   Τ.Κ. 101. 71

       e- mail: endikeis@otenet.gr                                                          

                                                                                             

 

                                                                                                         Αθήνα, 08-02-2021

                                                                                                          Αρ. Πρωτ.:39

 

 

 

 

 

 

Αποφάσεις του ΔΣ της 6ης Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

          Στο ΔΣ της 6ης Φεβρουαρίου 2021 που διεξήχθη διαδικτυακά και συμμετείχαν  όλα τα μέλη του Συμβουλίου, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

 

1)      Έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία η εισήγηση του Προεδρείου ως προς το θέμα της ανάδειξης και προβολής του αιτήματος για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στον δημόσιο τομέα και επαναφοράς των Δώρων και επιδομάτων αδείας. Τέθηκε ως μεσοπρόθεσμος στόχος της Ένωσης και ανατέθηκε στο Προεδρείο η διενέργεια επαφών με τις λοιπές Δικαστικές Ενώσεις και άλλους φορείς του Δημοσίου προκειμένου τα αιτήματα αυτά να λάβουν μαζικότερη στήριξη. Μειοψήφησαν τα μέλη του Δ.Σ.,  Μ. Στενιώτη, Χ. Μαυρίδης, Ε. Κώνστα, Κ. Βουλγαρίδης, Δ. Φούκας Μ. Φωτάκης, Ν. Βελίας.

2)      Αποφασίστηκε η συγκρότηση της Επιτροπής που θα επεξεργαστεί τις θέσεις της Ένωσης ενόψει του Διεθνούς Forum «Ελλάδα 2040». Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε η Πρόεδρος Εφετών, Αμαλία Μήλιου και μέλη η Αικατερίνη Ντόκα- Εφέτης, Αικατερίνη Μάτση- Αντεισαγγελέας Εφετών, Χαράλαμπος Σεβαστίδης- Πρόεδρος Πρωτοδικών, Μιχάλης Τσέφας- Πρωτοδίκης, Βασίλης Φαϊτάς- Εφέτης Δ.Δ., Αικατερίνη Καραϊνδρου – Πρωτοδίκης και Ακριβή Ερμίδου- Ειρηνοδίκης. Τα επιστημονικά προσόντα των μελών της Επιτροπής καθώς και η εκπροσώπηση όλων των κλάδων και βαθμών της Δικαιοσύνης  αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία του έργου μας. Μειοψήφησαν τα μέλη του Δ.Σ., Μ. Στενιώτη, Χ. Μαυρίδης, Ε. Κώνστα, Κ. Βουλγαρίδης, Δ. Φούκας Μ. Φωτάκης, Ν. Βελίας. Σημειώνεται ότι το μέλος του Δ.Σ. κ. Κ. Βουλγαρίδης πρότεινε το θέμα της συγκρότησης της ως άνω Επιτροπής να παραπεμφθεί στην επόμενη Γ.Σ. της Ένωσης και με την άποψη αυτή συμφώνησαν τα μέλη Μ. Στενιώτη, Ν. Βελίας και Μ. Φωτάκης. 

3)      Έγιναν ομόφωνα δεκτές οι εισηγήσεις του Προεδρείου σχετικά με την ανανέωση του ομαδικού ασφαλιστηρίου με την εταιρία Interamerican, την δημιουργία e banking στην ΕτΕ, την έκδοση νέων πλαστικών ταυτοτήτων, την αναβάθμιση της τηλεφωνικής γραμμής της Ένωσης και τον χειρισμό για το ζήτημα των οικοπέδων στις Ροβιές για το οποίο θα υπάρχει τις επόμενες ημέρες εκτενής ενημέρωση.

4)      Έγινε ομόφωνα δεκτή η πρόταση της συγκροτηθείσας από την Ένωση, Επιτροπής Ειρηνοδικών, αναφορικά με την διαδικασία λήψης ένορκων βεβαιώσεων αποκλειστικά από τους δικηγόρους και η πρόταση για ταυτόχρονη κατάργηση της σχετικής αρμοδιότητας των Ειρηνοδικών. Το προσεχές διάστημα θα υποβληθεί σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

5)      Τα θέματα που έθεσαν εκτός ημερησίας διάταξης τα λοιπά μέλη του ΔΣ και τα οποία δεν εντάσσονται σε εκείνα που ήδη έχουν υλοποιηθεί από το Προεδρείο (πχ τράπεζα αίματος, ανακοινώσεις ΔΣ για επιθέσεις βίας, αναληθή δημοσιεύματα, δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής, υποβολή αιτήματος για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων Ειρηνοδικών, υποβολή αιτήματος για τον εμβολιασμό δικαστικών λειτουργών, υποβολή αιτήματος για συμμετοχή στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του ΚΟΔΚΔΛ), ενόψει του ότι υποβλήθηκαν την ημέρα του Δ.Σ. και αφορούν ζητήματα που χρήζουν ουσιαστικής προετοιμασίας (πχ αίτημα για νομοθετική τροποποίηση βαθμολογικής και μισθολογικής αντιμετώπισης των Ειρηνοδικών) αποφασίσθηκε να αναβληθούν ώστε να επανυποβληθούν εγγράφως μετά από προηγούμενη μελέτη και επεξεργασία. Το Προεδρείο θεωρεί ότι η συζήτηση οποιασδήποτε πρότασης και ακόμα περισσότερο η λήψη απόφασης από το ΔΣ απαιτεί σχεδιασμό και ανάλυση όλων των παραμέτρων ώστε να έχει πιθανότητες επιτυχίας και να προσδίδει κύρος και σοβαρότητα στο συλλογικό μας όργανο.

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ