Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Πρόσκληση εισηγητών στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

 

Διημερίδα - πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή εισηγητών στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.
 
 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2020

Αριθμ. Πρωτ. 3019

 

Προς

ι) Τους Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου και Αρεοπαγίτες.

2) Διευθύνοντες τα Εφετεία της Χώρας και δι' αυτών τους Διευθύνοντες τα Πρωτοδικεία και τα Ειρηνοδικεία της Περιφέρειας τους.

Σας διαβιβάζουμε, εκ μέρους της Επιτροπής για τη συμμετοχή των κλάδων της Δικαιοσύνης στους επετειακούς εορτασμούς των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης (αρμόδιο μέλος για την Πολιτική- Ποινική Δικαιοσύνη ο Αρεοπαγίτης Νικόλαος Πιπιλίγκας), την ακόλουθη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή εισηγητών στη διημερίδα που πρόκειται να οργανωθεί συναφώς, με το ακόλουθο περιεχόμενο:

«Στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, συνεστήθη Επιτροπή με μέλη εκπροσώπους όλων των κλάδων της Δικαιοσύνης, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και των Δικηγόρων. Για το σκοπό αυτό θα οργανωθεί στην Αθήνα διημερίδα εντός του προσεχούς Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιασθούν εισηγήσεις με θεματική την πορεία της Δικαιοσύνης ανά κλάδο από την Ελληνική Επανάσταση και τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους μέχρι τις ημέρες μας, με έμφαση στους κυριότερους σταθμούς της πορείας αυτής, ως και τις προοπτικές της στο μέλλον. Από κάθε κλάδο θα παρουσιασθούν τέσσερις (4) εισηγήσεις με μέγιστο χρόνο ομιλίας είκοσι (2θ0 λεπτών της ώρας ανά εισήγηση. Ενδεικτικά, για την Πολιτική και την Ποινική Δικαιοσύνη, οι ανωτέρω εισηγήσεις θα μπορούσαν ν' αφορούν την ανάθεση της εκδίκασης των πολιτικών και ποινικών υποθέσεων σε Δικαστήρια ενός ενιαίου δικαιοδοτικού κλάδου αποτελουμένου από τους ίδιους δικαστές, τη διατήρηση των Ειρηνοδικείων ως αυτοτελούς κλάδου και την αποτυχία κατάργησής του, την ανάθεση της απονομής δικαιοσύνης σε κατ' επάγγελμα δικαστές και την με ειδικούς νόμους συρρίκνωση της συμμετοχής λαϊκών μελών σε ποινικά Δικαστήρια, τον διάχυτο συνταγματικό έλεγχο των νόμων και την αποτυχία ίδρυσης Συνταγματικού Δικαστηρίου, την υπηρεσιακή κατάσταση των δικαστικών λειτουργών πριν και μετά την ίδρυση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, τις αποφάσεις - σταθμούς των Δικαστηρίων που επηρέασαν, είτε θετικά είτε αρνητικά, την ουσιαστική απονομή της Δικαιοσύνης, την επιρροή που άσκησαν σημαντικές προσωπικότητες δικαστικών λειτουργών στην απονομή αυτής, την υλικοτεχνική υποδομή των Δικαστηρίων στο πέρασμα του χρόνου και τις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης. Από τα θέματα, για τα οποία θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από δικαστικούς λειτουργούς, η Επιτροπή θα επιλέξει, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του έτους, τα θέματα που θα παρουσιασθούν στη διημερίδα από τους αντίστοιχους εισηγητές, οι οποίοι μέχρι τα τέλη Μαΐου 2021 πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εισήγηση και να την καταθέσουν στην Επιτροπή.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ οι δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι επιθυμούν να μετάσχουν ως εισηγητές στη διημερίδα, όπως μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2020 προβούν στην σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος, γνωστοποιώντας το θέμα, το οποίο προτίθενται ν' αναπτύξουν, ως και τα στοιχεία επικοινωνίας τους (τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) προς το Γραφείο Διεύθυνσης της Γραμματείας του Αρείου Πάγου είτε τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 210.64.11.502, είτε μέσω τηλεομοιοτυπίας στον αριθμό 210. 6467692, είτε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση gram@areiospagos.gr».

 

=================================================

σσ. Επειδή το κείμενο έχει ληφθεί από pdf μέσω OCR, υπάρχει  περίπτωση να έχουν εμφιλοχωρήσει σφάλματα. Το πρωτότυπο κείμενο βρίσκεται 

ΚΕΙΜΕΝΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ