Σάββατο 30 Μαΐου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ μελών του Δ.Σ. της ΕνΔΕ για το ΔΣ της 30-5-2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης
Δικαστών και Εισαγγελέων

Χαράλαμπου Μαυρίδη, Εφέτη
Σταματίας Γκαρά – Δημουλέα, Ειρηνοδίκη

Αθήνα 30-5-2020

Σήμερα, στο Αμφιθέατρο του Πρωτοδικείου Αθηνών (κτίριο 13, αίθουσα 106, 1ος όροφος), συγκλήθηκε το έκτακτο Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, προκειμένου να καθοριστεί ημερομηνία διεξαγωγής αρχαιρεσιών για εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε.

Επί του θέματος αυτού, η θέση μας είναι η ακόλουθη:
Α) Θα έπρεπε τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης να συμφωνήσουν, σε έγκαιρο χρόνο, στη διενέργεια εκλογών κατά τις δύο τελευταίες Κυριακές του Ιουνίου του 2020, εντός, δηλαδή του καταστατικού πλαισίου.
Β) Η παρουσία του COVID-19 δεν συνιστά λόγο αναβολής των εκλογών και, εντεύθεν, διορισμό προσωρινής διοίκησης, λαμβανομένου υπόψη ότι με την Κ.Υ.Α. που πρόκειται να εκδοθεί, θα προβλέπεται η πλήρης λειτουργία των Δικαστηρίων, εντός του Ιουνίου του 2020.
Γ) Η πρωτοβουλία του Προεδρείου της Ένωσης, για διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με το γνωστό σε όλους μας περιεχόμενο, υπήρξε ατυχής, πέραν των νομικών θεμάτων που δημιουργούνται, ως διαδικασία, κατά παράβαση του καταστατικού της Ενώσεως, στοιχείο που αποδεικνύεται και από την ελάχιστη συμμετοχή σ' αυτήν των συναδέλφων, όπως αυτή ανακοινώθηκε, σε σχέση με το σύνολο των εγγεγραμμένων μελών της Ενώσεώς μας.
Μέσα σε όλα αυτά, ΜΟΝΟ αίτημα μας είναι προς όλες τις πλευρές, η έκκληση για την πιστή τήρηση του Καταστατικού με κάθε μέσο και ο σεβασμός στην δημοκρατική νομιμοποίηση.

Δυστυχώς, δεν υλοποιήθηκε το μοναδικό αίτημά μας για την πιστή τήρηση του Καταστατικού ως προς το χρόνο και τη διαδικασία των εκλογών, το οποίο πλέον, σήμερα, δεν είναι δυνατό να υλοποιηθεί, μετά την παρέλευση της οριζόμενης καταστατικής ημερομηνίας. Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι δεν έχουμε λόγο να συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία, είτε ορισμού ημερομηνίας αρχαιρεσιών, μετά το πέρας του Ιουνίου τρέχοντος έτους, είτε, ακόμη περισσότερο, για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης, με δικαστική απόφαση. Όσοι έφεραν την Ένωση και το Σώμα στην παρούσα δυσάρεστη κατάσταση, καλό θα είναι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.
Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους Δικαστές και Εισαγγελείς, οι οποίοι, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, επέδειξαν κριτική και, συγχρόνως, ψύχραιμη και αξιοπρεπή στάση, καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας δύσκολης διετίας, κατά την οποία το κύρος της Ένωσής μας, με επαναλαμβανόμενες ενέργειες της εκάστοτε πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ. της, επλήγη, και μας συμπαραστάθηκαν στο δύσκολο έργο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ