Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021

Ένα σχόλιο… στο σχόλιο του προέδρου της ΕνΔΕ Εφέτη κ. Χ. Σεβαστίδη και στην τοποθέτησή του: «οι πιο σκληροί κακοποιοί στην Αμερική στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ήταν οι Έλληνες».

 

Μαργαρίτα Στενιώτη

Εφέτης, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων 

 

Ένα σχόλιο… στο σχόλιο του προέδρου της ΕνΔΕ Εφέτη κ. Χ. Σεβαστίδη και στην τοποθέτησή του: «οι πιο σκληροί κακοποιοί στην Αμερική στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ήταν οι Έλληνες».    

Ο κ. Σεβαστίδης, ως Δικαστής, υποχρεούται να αναφέρει ειδικά και να  διασταυρώνει τις πηγές του και μάλιστα όταν απευθύνεται σε Δικαστικούς Λειτουργούς και στους ελάχιστους πλέον Εισαγγελικούς Λειτουργούς, που δεν έχουν διαγραφεί από μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων επί προεδρίας του. Ισχυρίζεται, ότι πηγές του περί της μεγάλης εγκληματικότητας των Ελλήνων μεταναστών του προηγούμενου αιώνα αποτελούν ο αμερικανικός τύπος και δη ο τοπικός τύπος του Σικάγο και τα επίσημα στατιστικά της εποχής της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. 

Διερωτήθηκε, άραγε, εάν τα ανθελληνικά στοιχεία που παρέθεσε είναι αληθή;

Διερωτήθηκε, άραγε, αν αναπαράγει ρατσιστικές, ξενοφοβικές, μισαλλόδοξες λογικές και αντιλήψεις της εποχής εκείνης;

Διερωτήθηκε, άραγε, τι ρόλο έπαιζε ο αμερικανικός τύπος στη διαδικασία της κοινωνικής κατασκευής της Ελληνικής μεταναστευτικής απειλής;

Διερωτήθηκε, άραγε, αν η απόδοση τεράστιας εγκληματικότητας στους Έλληνες μετανάστες χρησιμοποιήθηκε από το κράτος υποδοχής (Η.Π.Α).  για την περαιτέρω ενίσχυση του εθνικού φρονήματος με την εφεύρεση εξωτερικών εχθρών;

Διερωτήθηκε, άραγε, πόσο ευάλωτα ήταν τα επιχειρήματα των υποστηρικτών της θέσης του « Έλληνα μετανάστη – εγκληματία»;

Προφανώς, όχι.

Διαφορετικά δεν θα ανέφερε στην ομιλία του, βασιζόμενος σε έωλες πηγές, ότι οι συμπατριώτες μας Έλληνες, μετανάστες του προηγούμενου αιώνα στην Αμερική, πρόγονοι των σημερινών ομογενών, καταγράφηκαν ως «οι πιο σκληροί κακοποιοί», «είχαν υπερδεκαπλάσιες ανθρωποκτονίες, βιασμούς, κλοπές, ναρκωτικά και ληστείες σε σχέση με τους Ιταλούς και τους λοιπούς», «ήταν πρώτοι στη λίστα της Κου Κλουξ Κλαν», «τελούσαν ειδεχθή εγκλήματα, βιασμούς ανηλίκων, σωματεμπορία, δουλεμπόριο» κλπ.

Όσον αφορά δε την απόδοση εθνικιστών αντιλήψεων καλώ τον κ. Σεβαστίδη να ξαναδιαβάσει και να εμπεδώσει τα άρθρα 1 και 2 του Συντακτικού Χάρτη της χώρας μας και εάν ονειρεύεται μια κοινωνία χωρίς έθνη, κράτη, πατρίδες, να γνωρίζει ότι δεν είναι μόνος, υπάρχουν ελάχιστοι ακόμη, συγκεκριμένης ιδεολογίας,  που ζουν με το ίδιο όνειρο.

Ωστόσο, κλείνοντας το μικρό αυτό σχόλιο, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον «καλό συνάδελφο», που δημόσια αναγνωρίζει τη νομομάθεια της υπογράφουσας, του Εφέτη κ. Βουλγαρίδη και των Ειρηνοδικών κ.κ. Βελία και Φωτάκη, μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και να εκφράσω, επίσης, τη συμπάθειά μου, που ο ίδιος έχει ανάγκη αναγνώρισης της επιστημοσύνης του από τρίτους, σύμφωνα με το σχόλιό του.         

  

                                                                      Αθήνα, 1-6-2021

                                                      

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"