Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

ΕνΔΕ: Ενημέρωση για τα οικόπεδα στις Ροβιές- Σύσταση Σωματείων

 


 

 

 

                       ΕΝΩΣΗ                                                         

   ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                                

        ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

          ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210

 ΤΗΛ: 213 2156114 -  FAX 210 88 41 529

                   Τ.Κ. 101. 71

          e- mail: endikeis@otenet.gr                                     

                                                                                            

                                                                                                       Αθήνα, 23-06-2021

                                                                                                           Αρ. Πρωτ.: 197

 

 

 

Επείγουσα Ανακοίνωση

Ενημέρωση για τα οικόπεδα στις Ροβιές-

Σύσταση Σωματείων

 

Τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης, Ιωάννα Ξυλιά- Υπεύθυνη Οικονομικής Διαχείρισης και Μιχαήλ Τσέφας- Αν. Υπεύθυνος Οικονομικής Διαχείρισης, απέστειλαν την παρακάτω ενημερωτική επιστολή:

 

Σε σχέση με το ζήτημα των οικοπέδων στις Ροβιές Ευβοίας και σε συνέχεια του από 12-02-2021 σημειώματος, θα θέλαμε να ενημερώσουμε εκ νέου τους συναδέλφους για τα εξής:

Α) Ως προς την μικρή έκταση (107,8 στρ.) των 120 συγκυρίων, που απέκτησαν με το υπ’ αριθ. 11.311 συμβόλαιο, κατόπιν ενημέρωσης που είχαμε από τον δικηγόρο ο οποίος έχει αναλάβει την επίβλεψη και την προώθηση των απαιτούμενων διαδικασιών, στις 27 Μαΐου υπεγράφη από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση της υποβληθείσας Πολεοδομικής Μελέτης. Θα ακολουθήσει η υποβολή του (σχεδίου Π.Δ.) για επεξεργασία στο ΣτΕ. Μετά την έκδοση του ΠΔ έγκρισης της Πολεοδομικής Μελέτης οι συνιδιοκτήτες θα μπορούν να προβούν στις διαδικασίες υλοποίησης της πολεοδόμησης της έκτασης.

Β) Ως προς την μεγάλη έκταση (274 στρ.) των 300 συγκυρίων, που απέκτησαν με τα υπ’ αριθ. 10.876 και 10.952 συμβόλαια, υποβλήθηκε από τον Μηχανικό που χειρίζεται την υπόθεση, από 21-04-21, φάκελος με νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο του Υ.Π.ΕΝ., για έκδοση νέας Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων η οποία απαιτείται,  πλην όμως ο φάκελος της άνω μελέτης (ΜΠΕ) κρίθηκε ελλιπής και επεστράφη για συμπλήρωση με το από 11-05-21 έγγραφο της Προϊσταμένης Δ/νσης της Δ/νσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙ.Π.Α.) του Υ.Π.ΕΝ.  Ήδη ο Μηχανικός με τον οποίο διατηρούμε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία και λαμβάνουμε ενημέρωση, έχει υποβάλει εκ νέου τον φάκελο με τα νέα σχετικά και τις διευκρινίσεις που ζητήθηκαν στις 08-06-2021, οπότε  αναμένεται το πόρισμα της επεξεργασίας από το Υπουργείο.

Γ) Για τη συνέχιση των διαδικασιών  πολεοδόμησης για αμφότερες τις εκτάσεις αλλά και για τη διαχείριση των χρημάτων που έχουν συγκεντρωθεί από τους συνιδιοκτήτες, κρίνεται πλέον απαραίτητη η συμμετοχή των ίδιων των συνιδιοκτητών.  Στα πλαίσια των αποφάσεων του Δ.Σ. κατά τις συνεδριάσεις στις 31-10-2020 και στις 06-02-2021, απευθυνθήκαμε στον ανωτέρω δικηγόρο για την εξέταση των σχετικών δυνατοτήτων.  Κατόπιν  επανειλημμένων τηλεφωνικών επικοινωνιών, στις 13 Απριλίου, προβήκαμε σε διαδικτυακή συνάντηση μαζί του όπου μετά από αναλυτική ενημέρωση  και ανταλλαγή απόψεων, καταλήξαμε ότι για την οργανωμένη εκπροσώπηση των συνιδιοκτητών είναι πιο πρόσφορη, τουλάχιστον στο παρόν στάδιο, η σύσταση δύο σωματείων, ενός για κάθε έκταση, λόγω του διαφορετικού σταδίου στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία, των διαφορετικών συνιδιοκτητών, αλλά και των χρημάτων που έχουν συγκεντρωθεί για κάθε μία από τις εκτάσεις. Στις 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση με τον παραπάνω δικηγόρο κατά την οποία μετά από διεξοδική συζήτηση και έλεγχο των δεδομένων, καταλήξαμε στο περιεχόμενο του κάθε καταστατικού και στην τελική διαδικασία υλοποίησης της σύστασης των δύο σωματείων. Κατόπιν αυτών, συντάχθηκαν τα αντίστοιχα καταστατικά, μαζί με τις πράξεις ίδρυσης και ορισμού της προσωρινής διοίκησης και ήδη βρίσκονται   κατατεθειμένα στα Γραφεία της Ένωσης, ώστε να υπογραφούν από τους ενδιαφερόμενους συνιδιοκτήτες, για να προχωρήσει η διαδικασία σύστασης των σωματείων με την υποβολή της αίτησης δικαστικής αναγνώρισης.

Για το σκοπό αυτό, παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι συνιδιοκτήτες  να προσέλθουν στα Γραφεία της Ένωσης από 28 Ιουνίου, κατά τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 8:30΄ έως 14:30΄, για να υπογράψουν τα σχετικά έγγραφα των υπό ίδρυση σωματείων.

Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους ότι η Ένωσή μας παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο στόχο της και λαμβάνει κάθε απαιτούμενη πρωτοβουλία ώστε να επιλυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα ζητήματα που αφορούν τις διαδικασίες πολεοδόμησης στις Ροβιές Ευβοίας.

 

 

Ο Πρόεδρος

 

Χριστόφορος Σεβαστίδης

Εφέτης

 

Ο Γενικός  Γραμματέας

 

Παντελής Μποροδήμος

Πρωτοδίκης

 

 ΠΗΓΗ ΕΝΔΕ

 

                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ