Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021

ΕΔΔΑ: Παράνομο το μποϊκοτάζ του εργατικού συνδικάτου - ΕΟΧ

 


Παράνομο το μποϊκοτάζ του εργατικού συνδικάτου βάσει του δικαίου του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Μη παραβίαση της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι

ΑΠΟΦΑΣΗ

Νορβηγικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (LO) και της Νορβηγικής Ένωσης Εργαζομένων στις Μεταφορές (NTF) κατά Νορβηγίας  (αριθ. 45487/17)

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Εργατικά συνδικάτα, μποϊκοτάζ εταιρείας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Εγχώρια δικαστική απόφαση που έκρινε ότι το μποϊκοτάζ που διοργανώθηκε από την Νορβηγική Ένωση Εργαζομένων στις Μεταφορές (NTF) σε μια ναυτιλιακή εταιρεία από λιμενεργάτες, ήταν παράνομο. Το μποϊκοτάζ πραγματοποιήθηκε σε μια ναυτιλιακή εταιρεία, τη Holship Norge AS, η οποία απασχολεί λιμενεργάτες εκτός συλλογικής σύμβασης εργασίας στο λιμάνι του Drammen.

Το Στρασβούργο διαπίστωσε συνολικά ότι η άρνηση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νορβηγίας να εγκρίνει το μποϊκοτάζ ενέπιπτε στο ευρύ περιθώριο εκτίμησής του και ότι είχε παραχωρήσει σχετικούς και επαρκείς λόγους για να δικαιολογήσει το τελικό του πόρισμα  σχετικά με τις ιδιαίτερες περιστάσεις της υπόθεσης, λαμβάνοντας υπόψιν τον χαρακτηρισμό της φύσης και του σκοπού του συγκεκριμένου μποϊκοτάζ.

Ωστόσο, το Δικαστήριο τόνισε ότι, από την άποψη του άρθρου 11, η ελευθερία εγκατάστασης στο πλαίσιο του ΕΟΧ δεν είναι ένα αντισταθμιστικό θεμελιώδες δικαίωμα για τον περιορισμό της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι, αλλά μάλλον ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την εκτίμηση της αναλογικότητας.

Μη παραβίαση του άρθρου 11 (ελευθερία του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι) της ΕΣΔΑ.

 


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ https://www.echrcaselaw.com ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"