Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

ΕΔΔΑ: Παραπομπή Πολωνών δικαστών σε Πειθαρχικό γιατί εφάρμοσαν νομολογία του ΕΔΔΑ και του ΔΕΕ!

 

Παραπομπή Πολωνών δικαστών σε Πειθαρχικό γιατί εφάρμοσαν νομολογία του ΕΔΔΑ και του ΔΕΕ! Προσωρινά μέτρα από το Στρασβούργο


ΑΠΟΦΑΣΗ
ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Synakiewicz κατά Πολωνίας (αρ. αίτησης 46453/21), Niklas-Bibik κατά Πολωνίας (αρ. 8687/22), Piekarska- Drążek κατά Πολωνίας (αρ. 8076/22) και Hetnarowicz-Sikora κατά Πολωνίας (αρ. 9988/22) της 24.03.2022

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Οι προσφεύγοντες είναι Πολωνοί δικαστές. Παραπέμφθηκαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο  επειδή εφάρμοσαν, στις δικαστικές τους αποφάσεις, τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούσαν  την έλλειψη ανεξαρτησίας και αμεροληψίας του  πειθαρχικού τμήματος  του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του Εθνικού Δικαστικού Συμβουλίου (NCJ). Κινδυνεύουν δε με την επιβολή της ποινής της αναστολής των δικαστικών καθηκόντων τους.

Άσκησαν ενώπιον του ΕΔΔΑ προσωρινά μέτρα ζητώντας μεταξύ άλλων, να ανασταλούν οι εν εξελίξει ενέργειες εναντίον τους,  ενώπιον του Πειθαρχικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, να δικαστούν από δικαστές που θα ορίσει το Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και να μην ανασταλεί η άσκηση των δικαστικών καθηκόντων τους.

Στις 22 Μαρτίου 2022, το Δικαστήριο αποφάσισε να υποδείξει στην κυβέρνηση της Πολωνίας, σύμφωνα με το άρθρο 39 του Κανονισμού του Δικαστηρίου, ότι πρέπει να ενημερώσει τους προσφεύγοντες 72 ώρες πριν την ημερομηνία οποιασδήποτε ακρόασης ή ακρόασης κεκλεισμένων των θυρών που έχει προγραμματιστεί στις υποθέσεις τους ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου και απέρριψε τα υπόλοιπα αιτήματα τους ως απαράδεκτα λόγω έλλειψης κατεπείγοντος αφού δεν υπάρχει κίνδυνος μη αναστρέψιμης βλάβης.

 


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ https://www.echrcaselaw.com ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ