Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Επικήδειος του Νεκτάριου Βαζαίου από τον Νικόλαο Σαλάτα, Πρ. Εφετών.

 


Είχα την μεγάλη ευτυχία ( καθώς και η οικογένειά μου ) από την αρχή αυτής της όποιας διαδρομής μου στο χώρο της Δικαιοσύνης , να γνωρίσω το ανεκτίμητο φίλο , αδελφό πια , εξαιρετικό άνθρωπο και ιδιοφυή Δικαστή , Νεκτάριο , χωρίς να μπορούσα βεβαίως να φανταστώ ,ότι τώρα στα τελευταία αυτής της πορείας μου θα αισθανόμουν την ανάγκη να σας καταστήσω κοινωνούς σε αυτήν την λιτή και τόσο κατανυκτική εξόδιο ακολουθία , για ό,τι πιο σπουδαίο , για μένα τουλάχιστον , επέτυχε ο Νεκτάριος σ΄ αυτή , σχετικά σύντομη  γήινη διαδρομή του .

 Πριν λίγες ημέρες , όταν και τον επισκέφτηκα εδώ στην Αίγινα, για τελευταία φορά κατάκοιτο στην καμαρούλα του και πολύ υποφέροντα, του μετέφερα  μεταξύ άλλων, και τις ευχές της γνωστής μας , από δεκαετίες  ηγουμένης Φιλοθέης της Ιεράς Μονής του Αγίου Βλασίου της άνω συνοικίας Τρικάλων Κορινθίας . Αφού με ευχαρίστησε , με παρακάλεσε να διαβιβάσω την επιθυμία του σ΄αυτήν , ν΄ ανάψει ένα κερί στον Άγιο Βλάσιο και να τον παρακαλέσει ενθέρμως να τον πάρει ο Θεός τώρα , που εξακολουθεί να τον ευγνωμονεί διακαώς και ολοψύχως για ό,τι του έδωσε στην ζωή ( για τα ευχάριστα , αλλά και για τα δυσάρεστα ) , γιατί φοβόταν ,μήπως χειροτερεύοντας η υγεία του, άθελά του βαρυγκωμήσει. Αυτός ήταν ο Νεκτάριος .

Θα ήθελα επίσης να σας πω τελειώνοντας ό,τι όλους αυτούς ,τους πολύ μικρούς ανθρώπους , που με τα πολύ, εν γνώσει τους ,  μεγάλα ψέματά τους, τον συκοφάντησαν ασυστόλως και τον διαπόμπευσαν  , τους συγχώρεσε πλήρως από καρδιάς , εγκαταλείποντας αυτή τη ζωή  με αγάπη για όλους ανεξαιρέτως τους συνανθρώπους μας . Έφυγε , όπως φεύγουν  στ΄ αλήθεια , οι μεγάλοι και σπουδαίοι άνθρωποι , αφήνοντας σε όλους εμάς , που τον αγαπάμε , ως παρακαταθήκη  και οδοδείκτη, τα πιστεύω του , αλλά και την ίδια του τη ζωή .

                                                            Καλό σου ταξίδι αδελφέ μας Νεκτάριε 

 

================

σ.σ. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  του Νεκταρίου Βαζαίου


Νεκτάριος Εμμ. Βαζαίος . Γεννήθηκε στις 3-10-1950 στην Αθήνα και απεφοίτησε από την Νομική Σχολή Αθηνών , με βαθμό πτυχίου «Άριστα» . Στο Δικαστικό Σώμα εισήλθε το 1980 , μετά από διαγωνισμό , στον οποίο διακρίθηκε , ως ο πρώτος επιτυχών . Κατά τις περιόδους 1995-1996 και 1996-1998 διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών  και κατά την περίοδο 2000-2002 , ως Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών . Από το 1990 – 1998 εκλεγόταν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων . Έχει ένα γιο , τον Εμμανουήλ , ο οποίος γεννήθηκε το 2000 .

3 σχόλια:

  1. Νεκτάριος ονομάζεται, όχι Νικόλαος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν ένας εξαίρετος, αγαπητός συνάδελφος, άριστος νομικός ,ο οποίος αδικήθηκε πολύ!ας αναπαυθεί η ψυχή του! συλλυπητήρια στους οικείους του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ